Președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi, printr-un video postat pe pagina de Facebook, mesajul tradițional de Anul Nou adresat românilor.

În filmarea publicată, Președintele, aflat la al doilea mandate în fruntea țării, face un scurt bilanț al evenimentelor memorabile din anul care se încheie, an pe care îl numește unul al " victoriei democrației și al implicării civice", o referire la numeroasele proteste împotriva fostului Guvern dar și la rezultatele celor două tururi de alegeri.

"Dragi români, 2019 a fost anul victoriei democrației și al implicării civice, când am arătat tuturor că suntem o națiune unită în jurul unor valori și idealuri comune".

Președintele a vorbit și despre așteptările pentru anul 2020 pentru continuarea proiectului prezidențial „România normală”.


"Am deplina încredere că, în acest nou an care stă să înceapă, vom rămâne însuflețiți de visul nostru pentru o Românie mai bună. Sa construim împreună, așadar, cu solidaritate și speranță Romania normală, țara care devine cu adevărat acasă pentru toți românii, oriunde s-ar afla", a mai spus președintele.

În încheierea mesajului, Șeful statului a transmis tuturor românilor: "Un an nou fericit tuturor! La mulți ani!".