Prima vizită de lucru din acest an a preşedintelui Klaus Iohannis va avea loc în Germania, mai exact în landul Bavaria, unde se va întâlni cu prim-ministrul şi cu preşedintele landului german, conform unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale. Vizita este cu atât mai importantă cu cât, în a doua jumătate a anului 2020, Germania va deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.


Cu această ocazie, șeful statului va participa la şedinţa Guvernului landului Bavaria, în cadrul căreia va susţine și o alocuţiune. Klaus Iohannis va avea, totodată, o întrevedere cu prim-ministrul landului, Markus Soder, preşedinte al Uniunii Creştin-Sociale (CSU).

Preşedintele va participa şi la întâlnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Bundestag care se va desfăşura la abaţia Seeon, din Bavaria. Cu acest prilej, Klaus Iohannis va prezenta viziunea României referitoare la viitorul Europei şi va purta un dialog despre priorităţile agendei europene.

Reuniunea grupului parlamentar CSU din Bundestag este o întâlnire tradiţională care marchează, la începutul anului, un moment important pentru viaţa politică din Germania. Obiectivele reuniunii sunt discutarea priorităţilor agendei Guvernului şi a Parlamentului federal pentru anul respectiv şi dezbaterea provocărilor actuale cu invitaţi din Germania şi din străinătate.