Magistrala M5 s-a deschis astăzi, 15 septembrie, cu cinci ani întârziere față de termenul stabilit. Președintele Iohannis a inaugurat metroul Drumul Taberei-Eroilor.

Șeful statului, însoțit de premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor și alți oficiali au ajuns la Magistrala M5 au ajuns ȋn jurul orei 12:00, iar publicul călător va putea intra în stații la ora 14:00.

Iohannis a spus că „această linie risca să devină un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar iată că a venit un guvern hotărât, care a dorit să dovedească că și astfel de lucruri pot fi inaugurate cu succes”.

Social democrații au taxat imediat gestul autorităților, ȋntr-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

„Cuplul Iohannis-Orban întoarce PNL în timp: stăpânii se dau primii cu metroul, plebea trebuie să mai aștepte!

Liberalii s-au instalat la putere în noiembrie 2019, dar n-au putut respecta termenul asumat de guvernarea PSD de a deschide noua linie de metrou în decembrie. Erau prea ocupați cu alegerile anticipate!

După 10 luni de bâlbe, ei dau azi în funcțiune un proiect deblocat şi realizat în proporție de 99% de guvernele social-democrate. Pentru asta apelează la cel mai grețos festivism posibil. Stăpânii de la PNL au rezervat metroul două ore, în exclusivitate, ca nu cumva Iohannis să respire același aer cu muritorii de rând.

La inaugurarea metroului din Drumul Taberei, Ludovic Orban ajunge un fel de Coana Leana a șefului suprem de la Cotroceni, iar Bode devine reîncarnarea lui Emil Bobu.

#Atât s-a putut!”, scrie PSD.