Marian Oprișan a rămas fără permisul de conducere, după trei ani de când conducea cu 191 km/h. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a pierdut procesul prin care a contestat decizia poliţiştilor.Incidentul în care a fost implicat Marian Oprişan s-a produs pe 29 noiembrie 2017. Atunci, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a fost prins de poliţişti în timp ce circula cu aproape 200 km/h pe un drum european.

„Viteza de 191 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 52 de ani, din Vrancea, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E85, în afara localităţii Oreavu”, anunța atunci Poliția.Hotărârea definitivă a fost dată la finele săptâmănii trecute în procesul în care Oprişan a făcut apel într-un dosar înregistrat iniţial la Judecătoria Râmnicu Sărat care a avut ca obiect “anulare proces verbal de contravenţie”, în care s-a judecat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, transmite Monitorul de Vrancea.

“Respinge apelul ca fiind nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 28.05.2020”, se arată în hotărârea magistraţilor de la Tribunalul Buzău.

La momentul respectiv el a fost sancţionat contravenţional de poliţişti şi i-a fost suspendat permisul de conducere. Astfel, Oprişan a deschis acţiune în instanţă contestând procesul verbal.