Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost depistat pozitiv cu COVID-19 după ce a intrat în contact cu o altă persoană infectată, declară multe surse din Brazilia. Acesta este prima infectare cu noul coronavirus confirmată la un șef de stat și de guvern.

Președintele brazilian a făcut testul după ce unul dintre membrii administrației sale, Fabio Wajngarten, a fost și el testat pozitiv cu noul coronavirus. Bolsonaro intrase deja în izolare ca măsură preventivă, iar toate celelalte persoane care au intrat în contact cu el și cu persoana infectat vor face de asemenea testul.

Bolsonaro a postat inițial pe Facebook, unde a confirmat că a fost testat pentru coronavirus și că „va afla rezultatele în următoarele ore”. Bolsonaro și membrul infectat al administrației sale s-au întâlnit recent cu președintele Statelor Unite, la reședința acestuia de la Mar-a-Lago.

O sursă apropiată de președintele american Donald Trump a dezvăluit că președintele le spune apropiaților că este, într-adevăr îngrijorat că ar putea să intre în contact cu persoane care au contractat COVID-19. Mai devreme, joi, președintele american a insista în fața jurnaliștilor că nu se teme de expunere la coronavirus. „Nu am făcut nimic neobișnuit, doar am stat unul lângă celălalt pentru o perioadă de timp”, a spus Trump referindu-se la Bolsonaro.