Nicio vorbă nu a scos baroneasa de Bucureşti-Ilfov faţă de accidentul produs de un conducător auto care a ieşit pe traseu cu piese defecte. Ȋn schimb, a preferat să se autovictimizeze pe Romȃnia TV, povestind despre sȃrma pe care o are ȋn colon. Nu putem să nu ne amintim că, tot ea, ȋi lăuda pe medicii care i-au fost alături şi au operat-o. Dacă ar fi să o credem, ne punem ȋntrebări. I-a crescut sȃrma după operaţii? A ȋnghiţit-o cu mai multă vreme ȋn urmă, iar medicii romȃni nu i-au gasit-o? Pentru Gabriela Firea nu este important adevărul, ci imaginea ei, chiar dacă este ȋmpănată cu milioane de minciuni. Dar şoferul auto de la STB ce vină a avut?


Două ştiri locale ne-au scos din amorţeala Sărbătorilor Pascale. Ȋn oraşul abandonat de bugetari, ȋn special, liniştea aproape ne asurzea. Dar iată, un autobuz STB (de această dată nu unul nou, turcesc) a rămas fără frâne, a avariat mai multe mașini și a rănit ușor 4 oameni. Faţă de toate semnele degradării Bucureștiului sub administrare PSD-istă, Firea nu are opinii şi nu răspunde. Asta după ce mai multe tramvaie au deraiat, după ce unui alt tramvai i-a căzut pantograful, un stȃlp cu semafor a căzut în stradă şi un sfert din noile autobuze turceşti au “tras pe dreapta” din prima lună de circulaţie. Să nu mai vorbim de regia de termoficare, care a dat frisoane la propriu bucureştenilor, de jaful companiilor municipale, declarate ilegale de instanţe, de mizeria din oraş sau de gropile din carosabil.

Toate acestea sunt semne ale degradării infrastructurii și echipamentelor, ȋn urma unor mandate PSD dezastruoase, iar cel actual a fost supra-politizat și date pe mâna unor incapabili, proști, neaveniţi, fără educaţie și experienţă în conducerea unor instituţii care servesc milioane de oameni.

Proteste inutile

Gabriela Firea a rămas surdă şi oarbă la protestele unor sindicalişti minoritari (nu din organizaţia "reprezentativă") care au spus că nu mai sunt piese de schimb, că ȋn loc să se cumpere piese de schimb se iau piesele de la un autobuz intrat ȋn depou pentru alte reparaţii. Să nu uităm că autobuzele Mercedes, au rezistat 12 ani pe străzile Capitale, iar cele noi nici 30 de zile. Aceeaşi sindicalişti clamai că motorina la STB este achizitionată la un preţ mai mare decȃt cel de pe piaţă. Contractul, spun oamenii, a fost ȋncheiat de mult timp dar "păstrat" şi de actuala administraţie. Oamenii mai cereau că asigurări de tip CASCO pentru autovehiculele din parcul STB S.A.Este inadmisibil ca în traficul din Bucureşti să ieşi cu un autobuz în valoare de 300.000 de euro neasigurat. Conducătorii auto trec prin adevărate tragedii ȋn cazul unui accident cu vinovăţie. Aceştia ajung să facă credite la bănci sau la C.A.R. pentru a putea achita daunele produse la autobuze, spuneau sindicaliştii.
frane

“Mortu’ e de vină”

Conducerea STB a respins posibilitatea pieselor de schimb defecte şi a declarat că șoferului i s-a făcut rău, avansȃnd o posibilă criză diabetică. Potrivit reprezentanţilor STB, luni, 29 aprilie, ȋn jurul orei 11:30, pe Şoseaua Orhideelor s-a produs un accident pe linia autobuzului 163, soldat cu patru persoane accidentate. "După primele verificări, STB SA neagă posibilitatea ca evenimentul rutier provocat de autobuzul care a lovit patru autoturisme să fi fost provocat de disfuncţii ale sistemului de frȃnare sau din alte cauze tehnice", arată STB.

Autobuzul a fost sigilat criminalistic şi transportat ȋntr-o autobază a STB SA, unde, marţi, a fost verificat din punct de vedere tehnic de o comisie de specialişti.
Victima fabricată pe spaţiu publicitar
firea_vaca

Despre posibilele afecțiuni ale Gabrielei Firea s-au zvonit multe. Ȋn lipsa unor informaţii, oamenii transmiteau diverse zvonuri. Dacă suferinţa a fost atȃt de grea, cele 3-4 săptămȃni cȃt a lipsit de la primărie Firea nu se justifică. O suferinţă ȋndelungată te face să laşi lumea ȋn pace şi să te retragi, dar cuplul Firea-Pandele a preferat să cumpere spaţiu publicitar la Romȃnia TV, und eau putut spune toate tȃmpeniile.

Din proprie inițiativă, cuplul Firea-Pandele a adus ȋn spațiul public, în prima zi de Paşte, problemele de sănătate. Florentin Pandele, de regulă foarte discret ȋn spaţiul public, a povestit că soţia lui a trebuit să fie operată pentru că i s-a găsit o sârmă în colon. „Începând din luna noiembrie am avut o perioadă foarte grea. În decembrie a avut o intervenţie chirurgicală de urgenţă, în ianuarie a avut încă o intervenţie chirurgicală în care i s-a găsit o sârmă de 3 centimetri în colon. Iar în martie a avut încă o intervenţie chirurgicală care ne-a dărâmat pe toţi, numai pe ea nu, a declarat Pandele.

Filmarea a avut loc în căminul conjugal ȋn prezenţa celor doi copii ai lor. Pandele a mai relatat că a vrut să-şi ducă soţia să se opereze la Nisa, dar ea nu a fost de acord.

"Mi-am rugat în regim de urgenţă câţiva prieteni, cărora vreau să le mulţumesc. În acea noapte au închiriat un avion să o ducem la o clinică la Nisa. Ceea ce ea nu a acceptat. I-am zis: <Gabi, nu există ce spune lumea. Avem acasă doi copii mici, cei mari sunt pe picioarele lor, te rog frumos, hai să mergem>. Cei mai buni medici gastro erau plecaţi la un congres. Am vorbit cu un medic să o sedăm. Mi-a zis că nu avem cum să plecăm cu ea", a declarat Pandele.

La rândul său, Gabriela Firea a explicat că nu a dorit să se trateze în străinătate, pentru că a avut încredere în medicii de la Spitalul Cantacuzino şi că în luna mai o aşteaptă o a patra intervenţie chirurgicală. Declaraţiile primarului vin în condiţiile în care în spaţiul public a fost declanşat un imens scandal după ce Liviu Dragnea s-a operat la un spital privat, parte din opinia publică percepând acest lucru pe de o parte ca o sfidare la adresa românilor de rând, iar pe de alta o recunoaştere clară a faptului că în spitalele de stat sunt probleme. Baroneasa ar fi refuzat pentru a nu-i fi asociată imaginea cu gestul lui Dragnea.