Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat la Botoșani că alocaţiile de stat pentru copii vor fi indexate anual, în raport cu indicele de inflaţie. Măsura se va aplica de la 1 ianuarie 2020. Trebuie amintit că PSD s-a opus în Parlament majorării alocațiilor.


Alocațiile pentru copii vor fi indexate annual ca și pensile. Este promisiunea publică făcută de ministrul Muncii, Marius Budăi. "Săptămâna asta, în Comisia de muncă am fost prezent la o dezbatere şi am aprobat ca alocaţiile pentru copii să fie indexate anual cu rata inflaţiei, până facem alte măsuri de majorare", a afirmat Budăi.

Alocaţia are caracter universal şi este acordată copiilor în vârstă de până la 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora. Alocaţia de stat pentru copii este de 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2/3 ani şi 18 ani şi 300 lei.

Alocațiile pentru copii au fost majorate anul acesta prin lipsa de atenție a parlamentarilor PSD, care nu și-au dorit acest lucru.