Pentru a ajuta locuitorii să se aprovizioneze ȋnainte de sărbători, dar și pentru a sprijini producătorii locali, viceprimarul Dan Cristian Popescu a anunțat că va deschide piețe volante ȋn Săptămâna Mare, ȋn mai multe zone din Sectorul 2.

Având ȋn vedere restricțiile de circulație impuse de ordonanțele militare din ultima perioadă, ȋn marile piețe din București s-a creat aglomerație, ȋn special ȋntre orele 11:00 și 13:00, atunci când vârstnicii pot ieși la cumpărături. Ȋn acest context, Dan Cristian Popescu vine cu noi măsuri menite să protejeze populația.

“Pentru a veni în întâmpinarea cererii crescute și pentru a preveni aglomerația, am hotărât să deschid mai multe piețe volante în zonele aglomerate, pentru a ajuta locuitorii sectorului 2 să se aprovizioneze mai ușor. Aceste piețe vor funcționa în Săptămâna Mare, începând de marți, până sâmbătă, cu un program prestabilit, între 09.00 și 13.00 și sunt localizate în: zona Andronache- Biserica din strada Periș, intersecția Vatra Luminoasă cu Maior Coravu, Bulevardul Basarabia-intrarea în Parcul Național și intrarea din zona restaurantului Arena, Șos. Colentina-McDonald’s, Piața Cernăuți, intersecția Șos. Moșilor cu str. Mihai Eminescu, Piața Cremenița, intersecția Șos. Iancului cu Șos. Mihai Bravu, Șos. Pantelimon- vizavi de liceul Lucian Blaga, Șos. Iancului nr.9, Șos. Ștefan cel Mare-Club Sportiv Dinamo, str. Maior Coravu-intrare Stadion Național, fosta Piață Morarilor, Bld. Lacul Tei nr.2, Parcul Florilor-trotuar, intrare Parc Floreasca din str. Glinka.

Dacă vom avea cereri de la cetățeni, am în vedere deschiderea piețelor volante și în alte zone decât cele stabilite deja.

Sărbătorile care se apropie nu trebuie să ne determine să nu mai respectăm măsurile impuse de autorități. Vă rog să înțelegeți că numai împreună, autorități și cetățeni, printr-un efort comun, putem depăși această perioadă și vom rămâne sănătoși #Aca2ă”, a scris viceprimarul pe Facebook.

De la ȋnceputul stării de urgență, Popescu a făcut constant vizite ȋn piețele și centrele comerciale din Sectorul 2, pentru a se asigura că sunt respectate toate normele de igienă, regulile de distanțare socială și că oamenii au toate condițiile pentru a face cumpărături ȋn siguranță.