„Consilierii lui Dăncilă m-au sunat aseară. 100 de parlamentari au primit promisiunea că vor fi miniștri”, este fraza de început al discursului lui Victor Ponta. A urmat o serie de ironii savuroase la adresa primului ministru.

Liderul Pro-România a spus că Guvernul nu mai poate funcționa începând de mâine pentru că se împlinesc 45 de zile de când s-a schimbat structura politică a Guvernului. ”Boală lungă, moarte sigură”, a spus Ponta, afirmând ca moțiunea trebuie votată pentru a scăpa de Guvern.

”Este o moțiune, într-adevar, foarte ciudată. Teoretic, o moțiune dă jos un Guvern. Dar noi nu avem guvern. Nu avem ministru la Interne, la Educație. Vorbim despre un guvern care nu mai există. Eu zic să-l dăm jos chiar astăzi. Vorba lungă, moarte sigură”, a spus Victor Ponta.

Ponta a explicat că vineri expiră cele 45 de zile de când s-a modificat structura politică a Guvernului.

”Vreau să vă spun că este o moțiune ciudată. Nu am auzit niciodată ca un premier să sune o sută de parlamentari să le spună că vor fi ministri. Nouă ne dă trei. Dacă nu trece moțiunea, doamna Dăncilă trebuie să facă o minune biblică. Trebuie să facă o sută de ministri”, a mai spus Ponta.

”Doamna Dăncilă ne-a promis că e neconflictuală. M-am uitat că azi chiar s-a certat cu toată lumea. Dar nu a vrut să se certe cu doamna Ursula și nici nu militarii. Si nici cu Mike Pence, care a alergat-o prin tot Washingonul și nu a vrut să-l primească. Vrem să schimbăm acest Guvern cu un guvern foarte bun, cum a fost Năstase sau Ponta”, a mai spus el.

Ponta a afirmat că ”avem toți datoria să îngropăm un mort care stă la Palatul Victoria și ne afectează pe toți”.

”Dacă nu îl ingropam azi, îl vor îngropa alegerile”, a afirmat liderul Pro Romania. Ponta a mai spus că este un om rău, pentru că a pus-o pe listă în 2014. Premierul a fost văzut făcându-și cruce în timpul discursului lui Ponta.