Entuziasmul exagerat după ieșirea din izolare al unor conducători auto a fost sancționat dur de poliția rutieră. Peste 6000 de vitezomani au fost amendați într-o singură zi, mai mult de jumătate din totalul amenzilor acordate.

Pe data de 4 iunie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere - IGPR, poliţiştii au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Au fost aplicate 9.044 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 6.024 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, 2.890 pentru alte sancţiuni la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 130 de sancţiuni pentru alte acte normative.

Poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 778 de permise de conducere, dintre care 507 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise şi 271 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Depășirea vitezei legale a fost cauza a 18% dintre accidentele rutiere înregistrate în anul 2020.