Letargia Poliției Locale Sector 2 a intrat în vizorul consilierului local Siviu Feroiu. La ultima ședință de Consiliu Local, el a afirmat că polițiștii locali nu-și fac treaba, au rezultate zero și nu aplică legea acolo unde trebuie. Mai spunem noi că preferă să ia șpagă decât să rezolve probleme grave, care ating sănătatea publică și evaziunea fiscală. În aceeași situație este și Direcția de Sănătate Publică, indiferentă la protejarea populației.


“Am avut sute de reclamații prin care oamenii
îmi reclamau modul defectuos prin care Poliția Locală a Sectorului 2 își face treaba. Am avut zeci de interpelări și scrise și verbale în ideea de a se mobiliza această structură și de a-și face treaba. Rezultatele: spre 0 . Opacitatea mă deranjază cel mai mult. În loc să găsim soluții pentru a aplica legea ne prelevăm de orice altceva pentru a NU o face”, a afirmat public liberalul Silviu Feroiu.

Printre problemele din sector el a enumerate mizeria din parcuri și de pe domeniul public, multitudinea de comercianți ambulanți, consumul de alcool în parcuri și în public, pescuitul illegal, reclamațiile nerezolvate și închise elegant doar de dragul de a răspunde la reclamații!

“Eu NU mai accept așa ceva, așa că mă voi deplasa în teren și dacă de vorbă bună nu se știe, nu este nici o problemă, voi filma și voi face public toate neregulile și poate sub presiunea media reușim să scoatem oamenii, care ticsesc birourile Poliției Locale, în teren: să dea amenzi! Să aplice legea! Cer prea mult de la administrația PSD-istă din Sectorul 2? Cer prea mult? Vă rog să mă ajutați și să îmi trimiteți filmări, sesizări etc. cu nereguli! De bună vorbă se pare că nimeni nu ascultă în această țară ... Am nevoie de ajutorul vostru!”, a mai spus Silviu Feroiu.

Somațiile țin mai mult de o lună

Cazul președintelui Asociației de proprietari din Șoseaua Mihai Bravu, nr. 90-96, bloc D 17, Peter Eisinger, este un exemplu de mare nesimțire și de iresponsabilitate.

De peste un an, o firmă care se ocupă cu fabricarea de mâncare și momeli pentru pești, are un punct de lucru în subsolul blocului. Aici se aduce mâncare stricată care este lăsată în putrefacție, apoi este tocată, amestecată cu diverse ingrediente. Apoi se prepare niște biluțe care sunt ținute în uleiuri speciale câteva zile. De la venirea firmei în subsolul blocului, gândacii au invadat apartamentele, iar mirosurile degajate au fost și sunt încă insuportabile. Scandalurile între vecini s-au ținut lanț. Ei se acuzau unii pe alții din cauza gândacilor. Au urmat mai multe luni în care apăreau afișe la ușa blocului prin care locatarii care au animale de companie erau avertizați că s-a deratizat scara. Gândacii s-au rărit, dar nu au dispărut. În schimb mirosurile de mâncare stricată persistau. Președintele blocului nega cu nesimțire evidența, având avantajul că locatarii habar nu aveau sursa mirosului. Afectați erau și alți comercianți, o farmacie, unde mirosul de mâncare stricată era atenuat de aerul condiționat și de cel al medicamentelor, dar și un magazin second hand, care are intrare comună la subsol cu firma care prepară mâncare pentru pești. Cei mai mulți clienți erau șocați de mirosul persistent și credeau că hainele sunt cauza.

bloc_firma_intrare

Duhoare și amenințări

Nu a fost greu de depistat sursa mirosului, dar comercianții erau rugați să tacă, pentru că le strică afacerea proprietarilor firmei. “La început, au spus că stau ilegal. Când nu mai suportam mirosul, au spus că au contract și să vorbim cu domnul Peter. Mai mult, cei doi proprietari care lucrează aici au spus că asociația a cumpărat aparat de purificare a aerului, care nu face față mirosului prea puternic”, ne-a declarat sub protecția anonimatului un comerciant.

Pe site-ul asociației nu apare niciun contract semnat cu diverși chiriași, președintele se laudă că se zbate să facă rost de bani pentru bloc, dar nu publică niciun contract sau sume încasate.

La descinderea noastră la subsol, am fost izbiți de mirosul urât și de agresivitatea proprietarilor firmei. Aceștia se comportau ca niște chiriași autentici cu acte în regulă și au lansat amenințări la adresa noastră. Așa se explică slaba calitate a fotografiilor realizate.

În fapt, locatarii din bloc nu știu de afacerea președintelui Peter Eisinger. Dacă acesta semna un contract legal avea nevoie de aprobarea locatarilor de pe orizontală și verticală, ceea ce nu s-a întâmplat. Individul nu este cooperant și amenință cu procese în stânga și în dreapta, pe banii asociației, desigur. În spatele său se află juristul Constantin Brâncuși, care la ședințele asociației face exerciții avocățești în loc să dea explicații. Cei doi nu mai pot nega “afacerea” pe care au pus-o la cale, pentru că există confirmarea Poliției Locale Sector 2 și a Direcției de Sănătate Publică București. Cele două instituții confirmă punctul de lucru al firmei, deși ancheta a fost făcută de mântuială. Există suspiciunea că cei doi au semnat în fals aprobările locatarilor, iar contractele nu ar fi fost depuse.

bloc_firma_gandaci

Reaua credință a Poliției Locale și a Direcției de Sănătate Publică

Când zeci de oameni se vaită de mirosurile degajate de firma din subsol, polițiștii locali nu au simțit nimic. Ei s-au mulțumit cu o hârtie băgată sub nas de președinte prin care i-ar fi somat pe cei doi proprietari ai firmei să elibereze spațiul din subsol. Aceeași hârtie a fost transmisă și Direcției de Sănătate Publică București (DSPB) și Direcției Sanitar Veterinare pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA). Ancheta DSPB nu a fost realizată, dar aflăm că spațiul din subsol a fost închiriat în aprilie 2019, iar activitatea firmei s-a încheiat la 30 mai 2019, prin evacuare. Înșelăciune, minciuni și falsuri. Firma și-a continuat activitatea nestingherită toată luna iunie. Grav este că DSPB nu a fost nicio clipă în acel subsol, pentru că ar fi văzut că nu există aerisire directă și firma nu are avizele necesare pentru funcționarea în acel punct de lucru. Nici Poliția Locală Sector 2 nu a verificat dacă locatarii și-au dat aprobarea pentru prepararea momelilor, nici dacă este vorba de evaziune fiscală gravă și în formă continuată. Au fost anchete de formă, doar pentru a bifa o reclamație, iar oamenii, pe bună dreptate, se întreabă “Cât a fost șpaga?”