Într-un exces de zel, Directorul General al Poștei Române, Horia Grigorescu, le-a cerut poştaşilor să nu mai ducă pensiile şi alocaţiile persoanelor suspecte de coronavirus şi aflate în carantină.

Cererea a fost făcută printr-o circulară transmisă către toate oficiile poştale din ţară.

În adresa trimisă, poștașilor li se cerea să își suspende „orice activitate de livrare a trimiterilor poștale, a drepturilor de protecție socială, precum și a oricăror alte prestații sau servicii care implică contact direct între salariați și persoanele aflate în carantină/autoizolare”.

Ministrul Transporturilor și Comunicațiilor, Lucian Bode, a declarat, într-o intervenţie la Digi24 că i-a cerut lui Grigorescu să retragă recomandarea. În acelaşi timp, a spus că așteaptă de la ministrul Sănătății o adresă oficială unde să fie descris modul în care poștașii pot livra pensiile și alocațiile fără să fie supuși pericolului de infectare cu coronavirus.

„Am discutat cu domnul ministru Costache și așteptăm o adresă oficială prin care să ni se spună procedurile pe care trebuie să le urmeze poștașii. Nu vor fi probleme în livrarea pensiilor și alocațiilor”, a declarat Lucian Bode, la Digi24.ro.

Ministrul a completat că, din punctul său de vedere, livrarea pensiilor și alocațiilor la persoanele aflate în carantină se poate face fără probleme de către poștași, atâta timp cât își iau măsuri de protecție.

„În cazul persoanelor aflate în carantină, a celor peste 30 de persoane, poștașii pot purta un echipament special de protecție, iar în cazul celor izolați la domiciliu, poștașii pot purta o mască. Dar așteptăm comunicarea oficială a ministerului Sănătății”, a mai declarat Bode.

Ministerul Sănătății va transmite 100.000 de măști de protecție către personalul Poștei Române.