După succesul categoric înregistrat la prezidențiale, Partidul Național Liberal începe pregătirile pentru alegerile locale. Într-un mesaj postat luni pe pagina personală de Facebook, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, mulțumește activului de partid pentru efortul extraordinar depus în campania care tocmai s-a încheiat, efort încununat de victoria zdrobitoare a președintelui Iohannis în fața candidatei PSD, Viorica Dăncilă:

„ați rezistat ca niște eroi, iar când ați simțit că nu mai puteți de oboseală, ați băut un pahar de apă și ați luat-o de la capăt! Iar rezultatul a venit. Votul de ieri reprezintă dovada încrederii, iar fără voi, scorul nu ar fi fost atât de zdrobitor pentru PSD. Mă înclin în fața voastră, vă respect și vă mulțumesc!”

În același mesaj, Bogdan dă și semnalul mobilizării pentru alegerile locale care vor avea loc în prima jumătate a anului viitor. Liberalul își exprimă încrederea că, prin oamenii pe care îi promovează, PNL poate face o diferență reală în viața comunităților locale și poate schimba modelul defectuos de administrație publică aplicat de PSD prin exponenții săi în teritoriu.

„Să ne tragem sufletul o secundă și să ne pregătim pentru ce urmează! Nu e ușor! Avem de arătat că, după model liberal, toate comunitățile locale ale României pot înflori. Le vom spune tuturor cum pot fi puși la muncă banii europeni! Miliarde de euro pe care PSD i-a ignorat, deși erau gratis, așteaptă să fie cheltuiți!”


Alegerile locale ar urma să aibă loc pe 7 iunie 2020. Unul dintre aspectele care va cântări greu în rezultatele înregistrate la aceste alegeri este dacă PNL va reuși să modifice legislația electorală, astfel încât primarii să poată fi aleși în două tururi de scrutin, nu în unul singur ca până acum. Și Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat deja că susține alegerea primarilor în două tururi.