CNA și Comisia de Etică a TVR au fost atenṭionate de PNL că PSD a ajuns să facă propagandă electorală în emisiunea Viaa Satului. Potrivit regimul emisiunilor de publicitate electorală televiziunile sunt obligate să arate marcajul depromovare electorală”, afișat în mod vizibil pe toată durata difuzării emisiunii (Art. 11 din Decizia CNA 308 din 26 martie 2019). Nu acelaşi lucru s-a întâmplat în cadrul emisiunii Viaa Satului, de duminică, 12 mai 2019, când a lipsit acest afișaj. Astfel se poate spune că Dragnea și Daea au beneficiat de promovare electorală pe bani publici.

În acest caz, TVR poate primi amendă de zeci de mii de lei, care nu trebuie plătită din bani publici. Teoretic, amenda ar trebui plătită de Liviu Dragnea și Petre Daea.

Interveniile în emisiuni radio-TV ale persoanelor care dein funcii publice și reprezintă un partid aflat în competiie electorală pot fi făcute strict în probleme legate de exercitarea funciei lor. În aceste situaii, radiodifuzorii au obligaia să ia măsuri pentru asigurarea echidistanei și a pluralismului de opinii. În plus, moderatorul nu a pus nicio întrebare care să arate respect pentru valori precum imparialitate și echilibru.

Obișnuit să cumpere voturi înainte de alegeri, Dragnea a rămas în pană de idei și promite subvenii mai mari la roșii. Probabil așa vrea să acopere huiduielile de la Galai și Iași, dar și-a pierdut simul realităii.