Pe surse, Traian Băsescu are două opțiuni pentru alegerile prezidențiale. Consiliul Național PMP va decide duminică între Theodor Paleologu și Mihai Neamțu.

PMP va desemna, oficial, duminică, pe unul din cele două variante discutate în ultima vreme. Mihai Neamțu sau Theodor Paleologu va fi candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Ambii se bucură de sprijinul partidului, dar și de al fostului președinte Traian Băsescu.

Theodor Paleologu are o vechime politică mai mare față de Mihai Neamțu. Din 2005, a devenit ambasador al României la Copenhaga, și ulterior la Reykjavík, dar a renunțat la diplomație pentru a candida la alegerile legislative din 2008 din România din partea PD-L. În urma acestui scrutin, a devenit deputat de București în Parlamentul României și ministru al culturii în Guvernul Emil Boc. Pe 3 februarie 2014, Paleologu a anunțat că a demisionat din PD-L pentru a se alătura Partidului Mișcarea Populară.

În ianuarie 2013 a fondat Casa Paleologu, școală privată în cadrul căreia ține și găzduiește cursuri în domeniile umaniste.