Foto: Hotnews.ro

Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a dat autorizație de construcție pentru un bloc de 9 etaje de pe strada Vasile Lascăr din centrul Capitalei, printre case de peste 100 de ani vechime. Beneficiarul este Ciuclea Georgescu Dumitru , ginerele patronului de la Supercom, Ilie Ciuclea, fost senator PSD și coleg în UNPR cu Onțanu.

În momentul de față, strada este zonă protejată, cu mai multe clădiri monument istoric, iar cea mai înaltă clădire din jur are maxim 4 etaje.

HotNews.ro a solicitat Primăriei Capitalei informații despre cum a autorizat o asemenea clădire într-o zonă protejată fără existența unui Plan Urbanistic Zonal, iar reprezentanții instituției au transmis că au reautorizat imobilul, prima autorizație fiind dată de Primăria Sectorului 2, în 2008, chiar în timpul mandatului lui Neculai Onțanu.

Firma Supercom deține contractul de salubrizare din Sectorul 2, încă din anul 1999.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că autorizația de construire a fost emisă legal.

”Documentația tehnică ce a stat la baza autorizării lucrărilor de construire respectă prevederilor legislației în vigoare la dată emiterii Autorizației de Construire. Menționăm că proiectantul și beneficiarul răspund pentru exactitatea, veridicitatea datelor și înscrisurilor cuprinse în documentația ce a stat la baza emiterii autorizației de construire. Autoritatea emitentă a autorizației nu este responsabilă pentru eventualele prejudicii ulterioare cauzate de existența, în momentul emiterii actului, a unor litigii aflate pe rolul instanțelor judecătorești privind imobilul - teren și/sau construcții -, responsabilitatea aparțînând solicitantului, în conformitate cu prevederile art. 7, alin. (9) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare. În consecință, Autorizația de Construire nr. 174/28.03.2019 este emisă de Primăria Municipiului București în temeiul și cu respectarea prevederilor legislației în vigoare”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Primăria Sectorului 2 a autorizat blocul de 9 etaje( S+D+P+8E+E9etras) de pe strada Vasile Lascăr nr. 73-75 pe 22 mai 2008, beneficiar fiind Ciuclea Georgescu Dumitru. După obținerea permisiunii de construire, proprietarul a scos terenul la vânzare pentru suma de 1,5 milioane de euro.

Pe 28 martie 2019, Primăria Capitalei a reautorizat clădirea. Lucrările de construire au început recent, iar mai mulți cetățeni și-au arătat revolta pe rețelele de socializare.