Sâmbătă, 30 noiembrie, în Capitală, are loc tragerea la sorți pentru grupele Campionatului European de Fotbal, EURO 2020. Evenimentul va avea loc la Romexpo, începând cu ora 19:00.

Cu această ocazie, vor ajunge la București unele dintre cele mai mari nume ale fotbalului mondial. Oficialii Federației Române de Fotbal au anunțat că, pe lângă directorul de competiții UEFA, Giorgio Marchetti, pe scenă vor mai urca Iker Casillas, Philipp Lahm, John Sivebaek, Ricardo Carvalho, Marcel Desailly, Theodoros Zagorakis, Joao Mario, Karel Poborsky, Ruud Gullit, Andrey Arshavin și Francesco Totti.

La evenimentul de la Romexpo vor participa și selecționerii echipelor calificate la turneu, printre care Gareth Southgate, Didier Deschamps, Joachim Low, Roberto Mancini, Luis Enrique, Andriy Shevchenko sau Ryan Giggs.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Douăzeci de echipe naţionale sunt deja calificate din fazele preliminare, iar alte patru vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Naţiunilor la care va lua parte şi România. Pentru a juca la turneul final, în fața propriilor suporteri, echipa națională a Românei trebuie învingă, în deplasare, pe 26 martie, Islanda, iar pe 31 martie, câștigătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria.