Grupul american Uber Technologies Inc a anunţat luni că serviciul de livrări Uber Eats își va înceta activitatea pe opt piețe din lume: România, Cehia, Egipt, Honduras, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina.

Serviciile Uber Eats vor mai fi disponibile până pe 4 iunie în aceste țări.

Uber a declarat că îşi închide operaţiunile Uber Eats pe opt pieţe, deoarece acestea nu i-au oferit o posibilitate clară de a deveni livratorul online de mâncare numărul 1 sau 2 – obiectivul pe care îl declarase pentru acest segment de activitate, scriu cei de la Reuters.

„Am luat decizia de a renunţa la Uber Eats în Republica Cehă, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Ucraina şi Uruguay. Această hotărâre vine în continuarea strategiei noastre de a ne concentra energia şi resursele în pieţele de top în care Uber Eats este prezent la nivel global”, a spus un purtător de cuvânt al grupului.

Reprezentanţii companiei au menţionat că activitatea principală a companiei, de ride sharing, nu se va schimba pe aceste piețe.

Reprezentanţii companiei spun că această decizie se bazează pe o analiză detaliată a rezultatelor de business într-o piaţă competitivă pentru livrarea de mâncare.