Unul din scopurile numirii Speranţei Clişeru în funcţia de prefect al Capitalei era sã testeze loialitatea primarilor de sector faţã de gaşca primãriţei din PSD. Apoi, prefectul trebuia sã împiedice elaborarea unor hotãrâri care ar fi prejudiciat interesele baronilor şi a interlopilor din Bucureşti-Ilfov. Planul a fost schimbat pentru o bãtãlie din rãzboiul PSD contra PSD.

Cu un tupeu de care nu o credeam în stare, Speranța Clişeru a preferat sã se expunã unei întâlniri “aranjate inopinat” în care să-și exprime clar poziţia în oribila descindere a jandarmior din 10 august în Piaţa Victoriei. “Carmen Dan şi Liviu Dragnea mint”, a declarat fãrã echivoc Clişeru cu doar câteva zile înainte de o şedinţã a PSD în care trebuie sã se ia decizii grave şi dure.

În timpul întâlnirii “aranjate”, prefectul ar fi trebuit sã participe la şedinţa Consiliului Local Sector 2. Prezenţa lui Clişeru a fost anulatã în ultimul moment în favoarea circului din stradã a “hãrţuitorului”.

Turneu amânat

sc

Speranţa Clişeru a fost obligatã sã-şi amâne turneul prin primãriile de sector ca sã-şi salveze propria piele, dar şi poziţia amicei sale Gabriela Firea. Prima descindere trebuia sã aibã loc pe 30 august la Primãria Sectorului 2, unde calitatea profesionalã a angajaţilor şi a secretarului general lasã foarte mult de dorit. Aici s-a declanşat cu câteva zile în urmã procesul de anlare a unei afaceri UNPR-PSD care vizeazã terenurile de sport, dar şi alte aspecte strict juridice. Clişeru ar mai fi trebuit sã ia pulsul consilierilor locali PSD şi sã afle ce şanse sunt ca proiectele primarului general sã fie aplicate în cazul în care partidul i-ar retrage susţinerea.