Achizitia Serelor Pantelimon este la originea unei plangeri penale. Consilierul local sector 2 Silviu Feroiu a anunta ca Secretariatul Primariei Sectorului 2 a falsificat procesul verbal prin taierea inregistrarii sedintei din 22 iunie 2018. El sustine ca se consulta cu avocatii pentru a face o plangere penala pentru “tentativa de fals material in inscrisuri oficiale”.

Dupa cum Ora Libera a scris, la sedinta din 22 iunie a.c. a Consiliului Local Sector 2 majoritatea PSD-ALDE-PMP s-a opus proiectului propus de viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu prin care se propunea cumpararea Serelor Pantelimon si renuntarea la plata chiriei de 100.000 de lei lunar. Beneficiul necontestat al achizitiei este de a reduce cheltuielile de cumparare a materialelor flori-dentricole de pana la 4 ori. Potrivit consilierilor locali care au negociat cu proprietarii terenului de 4.500 de metri patrati, refuzul de a vota propunerea consta in paternitatea ideii si promovarea proiectului. Ei le-au reprosat majoritatii faptul ca ar fi votat propunerea daca ar fi fost initiata de primarul Mihai Mugur Toader.
“Toata dezbaterea a fost stearsa din inregistrarea sedintei cum se poate vedea pe filmare si anume se taie filmarea de la ora 15.53 pana la ora 17.04. Montajul este foarte fin si se poate vedea din montaj cum se doreste falsificarea procesului verbal si manipularea opiniei publice”, spune consilierul local PNL Silviu Feroiu. El sustine ca “tentativa de fals material in inscrisuri oficiale se pedepseste conform noului Cod Penal”. Feroiu mentioneaza ca “nu poate exista motivarea ca nu au mers camerele”. El a observat falsificarea inregistrarii dupa trei zile de la sedinta de Consiliu Local. “Somez pe primarul Toader Mugur Mihai , secretarul primariei Elena Nita si presedintele de sedinta Lenuta Popescu sa nu semneze transcriptul sedintei ce va fi trimis la prefectura fara dezabaterea lipsa, pentru ca ma vad nevoit sa fac plangere penala”, a mai precizat Feroiu.

O noua inregistrare
La scurt timp dupa anuntul public al consilierului, Primaria Sectorului 2 parea ca si-a revenit. La o analiza atenta, lberalul a constatat insa ca a aparut un nou montaj al inregistrarii sedintei de consiliu, din care lipsesc mai putine minute fata de prima inregistrare. “Acum lipseste partea de la 16:33 pana la 17:04. Din primul montaj lipsea de la 15:53 pana la 17:04. Se pare ca este un element care arata intentia de a ascunde informatiile. De ce nu se pune toata inregistrarea video a sedintei? Cum de s-au recuperat in doua zile 40 de minute si tot mai lipseste o parte?”, comenteaza Feroiu. El a declarat pentru Ora Libera ca tentativa de fals apartine secretarului primariei Elena Nita, primarul Toader fiind in concediu.

Noul cod penal
CAPITOLUL III: Falsuri în înscrisuri
Art. 320 Falsul material în înscrisuri oficiale
(1) Falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Falsul prevăzut în alin. (1), săvârşit de un funcţionar public în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Sunt asimilate înscrisurilor oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producătoare de consecinţe juridice.
(4) Tentativa se pedepseşte.