Grupul civic Reset Iași anunță că a depus o plângere penală pe numele șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și a șefilor ISU București-Ilfov, Orlando Șchiopu și Mihai Guță.

Potrivit plângerii penale, transmise vineri dimineață Parchetului General, în urma materialelor video apărute în presă în data de 24 octombrie 2019, a reieșit faptul ca IGSU nu a pus la dispoziția procurorilor toate probele pe care le avea cu intervenția de la Colectiv.

„Consider că acest lucru înseamnă reținere (…) de mijloace de probă în sensul articolului 275, alineatul 1, iar acest lucru constituie obstrucționarea și întârzierea anchetei în dosarul Colectiv. În conferința de presă susținută de reprezentanții IGSU, aceștia au declarat că au avut cunoștință de existența acelui material, fapt care îi incriminează direct,” se arată în plângerea penală.

„Am știut cu toții cât de haotică a fost intervenția, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism și de empatie a salvatorilor, iar probele video au confirmat bănuielile noastre. Totodată, constatăm, încă o dată, ca statul nu ne poate sări în ajutor nici măcar printr-un exercițiu de compasiune față de un muribund.

Suntem singuri și ne avem doar pe noi! Ne-am demonstrat că strigătul nostru de furie și solidaritatea noastră pot (re) construi țara în care vrem să trăim,” scrie Reset Iași pe Facebook.