Fostul primar al municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc (64 de ani), a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare înr-un dosar de corupție. El trebuie să execute și 90 de zile de muncă în folosul comunității.

Pendiuc (PSD) a condus Piteștiul din 1992 până în 2016. Și primarul care l-au urmat în funcție, Cornel Ionică (PSD), și-a pierdut scaunul din cauza unei condamnări definitive.

Pendiuc a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost trimis în judecată de procurorii DNA în februarie 2017, în acelaşi dosar fiind deferit justiţiei şi Florentin Mircea Branişte. Procurorii l-au acuzat că l-a instigat pe subordonatul său, pe atunci director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti, să asfalteze un drum către vila secretarei sale.

Fostul social-democrat Tudor Pendiuc a mai fost trimis în judecată de DNA într-un alt dosar, pentru fapte de corupţie într-un dosar privind concesionarea transportului public. El a fost acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, în acelaşi dosar fiind cercetată şi fiica sa, Ema Pendiuc, precum şi mai mulţi oameni de afaceri.

În martie acest an, primarul care l-a urmat pe Pendiuc în funcție, Cornel Ionică, a fost demis din funcţie de prefect. Ionică pierduse definitiv procesul la Curtea Supremă cu ANI, care l-a găsit în 2016 în conflict de interese.