Pilele lui Firea se încaierã pentru bani şi funcţii Primãriţa Capitalei a importat de la PSD toate intrigile la care asistãm de câteva luni. Un proiect de hotãrâre privind “reorganizarea aparatului de specialitate al primarului general” restaureazã vechea schemã a lui Sorin Oprescu. “Pilele” lui Firea vor posturi de conducere şi salarii mai mari şi sunt aproape sã se ia la bãtaie cu angajaţii mai vechi pentru a-i intra în graţii lui Firea.

Un proiect de hotãrâre aflat pe ordinea de zi a Consiliului General atatã o majorare a schemei de personal în Primãria Capitalei. Pentru asta este nevoie de abrogarea unor hotãrâri de consiliu general emise tot anul acesta. De la 1.270 de persoane, numãrul de posturi de directori şi şefi serviciu va creşte, unii dintre angajaţi urmând sã devinã chiar funcţionari publici. Trebuie angajate pilele pe posturi de conducere, spun angajaţii mai vechi, care asistã amuzaţi de lupta pentru putere a unor colegi. Potrivit documentului, “se reînfiinţeazã Direcţia Spaţiu Locativ”, care va fi condusã de un director şi de doi şef serviciu. Aceastã direcţie a fost înfiinţatã în vara anului 2010 şi desfiinţatã prin HCGMB 313/2013. Din 2016 de spaţiul locativ rãspunde Direcţia Patrimoniu. Şefa Serviciului Spaţiu Locativ este Carmen Ivãnoiu, persoanã de Sorin Oprescu de la Spitalul Municipal.

Cum situaţia la Primãria Capitalei este oarecum stabilizatã pentru urmãtorii 2 ani, Ivãnoiu a avut timp sã se împrieteneascã cu oamenii lui Firea şi vrea sã fie din nou director. Doamna nu ştie sigur dacã noul post este pregãtit pentru ea şi dacã nu vine Firea cu vreo surprizã din PSD. Desigur, din ecuaţia oamenilor influenţi nu putea lipsi Geta Drãgoi, şefa personalului, cunoscutã ca o persoanã care rãspunde comenzilor SRI. În prezent, Mirela Perşunaru, şefa Direcţiei Patrimoniu, este şefa lui Ivãnoiu. Cele douã sunt la cuţite: se evitã, nu îşi vorbesc, sunt agresive şi isterice. Tensiunea dintre ele este atât de mare, încât toatã lumea se aşteaptã sã se şi batã. Se pare cã şi Serviciul Concesionãri din cadrul Direcţiei Patrimoniu se va întoarce la Direcţia Achiziţii, aşa cum a mai fost. În aceste condiţii, Mirela Perşunaru rãmâne cu te miri ce responsabilitãţi, dar cu mult timp liber. Despre Mirela Perşunaru se ştie cã deţine locuinţã socialã în mod ilegal şi abuziv, pe care a primit-o de la PMB în 2010. În prezent salariul neruşinat al acesteia nu i-ar permite sã mai stea într-o locuinţã socialã, dar nimeni din primãrie nu face nimic. Ea nu participã nici de audienţele primarului, unde cetãţenii solicitã locuinţe sociale în mod legal. Audienţele primarului general le ţine administratorul public Sorin Chiriţã şi salariaţii de la Serviciul Spaţiu Locativ în frunte cu Ivãnoiu. La aceste audienţe oamenii necãjiţi primesc doar promisiuni de case, dar în ultimii 2 ani nimeni nu a primit nimic.