Imaginile de la o petrecere din parcul Herăstrău din Capitală, de sâmbătă noapte, au făcut ȋnconjurul țării. Sute de tineri s-au adunat ȋn fața unor terase, unde s-au vândut băuturi alcoolice, iar un DJ a pus muzică. Viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a criticat dur Primăria Capitalei pentru că a permis să se ajungă ȋntr-o astfel de situație, când România este sub stare de alertă din cauza pandemiei de coronavirus.

“Cuvântul de ordine în această perioadă este prevenția. Nu vom rezolva nimic cu restricții și îngrădirea unor drepturi, nu putem la nesfârșit să relaxăm pentru ca apoi să restricționăm din nou.

În sectorul 2 nu am avut incidente pentru că am luat măsuri de prevenție înaintea măsurilor de relaxare. În parcurile noastre sunt montate panouri cu instrucțiuni, iar Poliția Locală este permanent prezentă în teren.

Ceea ce s-a întâmplat aseară în Herăstrău este dovada dezinteresului și a incompetenței conducerii Primăriei Capitalei. Degeaba ameninți cetățenii, dacă nu ai fost în stare să iei măsuri minime pentru a-i proteja și informa. Pericolul nu a trecut încă, iar starea de alertă impune o conduită atât pentru cetățeni, cât și pentru politicieni. Este datoria administrației locale să se asigure că românii sunt informați și îndrumați, nu sancționați!”, a spus Popescu, ȋntr-o intervenție la Digi24.


Ȋn urma acestui eveniment, Primăria Capitalei a suspendat autorizaţia de funcţionare pentru terase în cazul a două societăţi comerciale.

"Măsura pe care am aplicat-o este în concordanţă cu realitatea descoperită la faţa locului, şi anume faptul că, deşi era de evidenţă ordonanţa de guvern care pentru această perioadă interzice deschiderea teraselor, până la adoptarea proiectului de lege care va reglementa acest tip de activitate în starea de alertă, aceştia, înţelegând să nu respecte toate aceste obligaţii, au procedat aşa cum s-a putut vedea în filmările puse la dispoziţie de televiziuni. Măsura a fost acea de suspendare a activităţii până pe data 30 a acestei luni, dată cu care se suspendă şi starea de alertă şi, practic, orice fel de măsură specială care a fost luată în această perioadă. Le-am suspendat autorizaţia de funcţionare pentru terasă, deci nu mai pot desfăşura activităţi afară din restaurant, ca să nu mai spună că dânşii au vândut take away. Ce take away? Ele nu sunt autorizate să vândă mâncare la pachet. Aceste două localuri sunt autorizate pentru vânzarea de alimente în salon sau pe terasă. Conform ordonanţei guvernului, raportat la starea de alertă, nu aveau voie să deschidă aceste puncte de vânzare.", a precizat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, pentru AGERPRES.