Peste 1.000 de bucureșteni au solicitat ajutorul ambulanței în prima zi de Crăciun. 726 dintre apeluri au fost urgențe cod roșu, iar 13 persoane au încercat să se sinucidă. Nu au lipsit problemele digestive și consumul excesiv de băuturi alcoolice.

„În ultimele 24 de ore, 1.098 de persoane au avut nevoie de ambulanța București-Ilfov. Dintre acestea, 726 de persoane au prezentat urgențe de cod roșu, respectiv cazuri foarte grave și urgențe de cod galben. Dintre persoanele care au prezentat urgențe, 49 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanță. S-a solicitat ambulanța pentru toate motivele de solicitare, ca în orice zi a anului”, a declarat, pentru Mediafax, Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanța București-Ilfov.

179 de persoane au acuzat probleme digestive.

„Au fost și 20 de persoane care au consumat mai mult alcool și au avut nevoie de ambulanță. Au fost și 13 persoane cu tentative de suicid - din fericire, niciun caz nu s-a finalizat tragic”, a mai Alis Grasu.

Medicul recomandă, în continuare, moderație atât ȋn ceea ce privește alimentația, dar și consumul de alcool.

„Când ne referim la cumpătare, nu ne referim, doar la mâncare, ci și la consumul de băuturi alcoolice. Va trebui să avem multă grijă. În ceea ce privește preparatele, va trebui să ținem cont de fpatul că o treime din farfuria felului principal trebuie să fie carne, iar restul să fie legume sau salată”, a mai spus aceasta.