Tibi Ușeriu a terminat pe locul al doilea maratonul de la Polul Nord, Yukon Arctic Ultra, din Canada. Sportivul român e pentru a doua oară la maraton și a alergat peste 300 de mile (482 de km) în 6 zile, 23 de ore și puțin peste 13 de minute.


Desfăşurată în nordul Canadei, în apropiere de cercul polar, pe o distanţă de 483 de kilometri, competiția a adunat 21 de sportivi la startul luat pe 30 ianuarie, dar numai doi au reușit să treacă linia de sosire.

Câștigător a fost elvețianul Fabian Imfeld. Cei doi au fost singurii care au terminat maratonul.

Tibi Ușeriu spune, într-o postare pe Facebook, că ultima parte a cursei a fost cea mai grea, pentru că a fost zăpadă foarte multă. Despre cursă, el spune că nu se compară cu nimic din ce a trăit până acum."Dragilor,

Am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulțumesc enorm pentru susținerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum. Mulțumesc Tășuleasa și mulțumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegație, ca ambasador.


La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic asa: Uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile.


Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi. Vă mulțumesc, ne vedem acasă!

Mulțumesc Aliat Târgu Mureș!", a scris Ușeriu după terminarea cursei.Tibi Ușeriu este singurul maratonist român care a participat la Yukon Arctic Ultra, unul dintre cele mai grele de pe planetă care se desfășoară în Canada, într-o zonă sălbatică, la temperaturi care pot ajunge până la – 50 de grade Celsius.