Ca un primar care se respectă, Daniel Florea, edilul Sectorului 5, nu a fost la serviciu ȋn această dimineată, când poliṭiştii coordonaṭi de procurori au descins la sediul primăriei. Potrivit lui Cătălin Tolontan sunt anchetate investiṭiile, concertele şi afacerile derulate de primărie.

Sursele judiciare spun că Florea a fost chemat de acasă pentru a i se percheziṭiona biroul. Primăria a recunoscut, dar ȋndulceşte tonul. “Nu le-am numi descinderi, dar Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a cerut, ȋntr-adevăr, documente”, a confirmat primăria.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, Andreea Ceauşu, a spus că cercetările sunt in rem şi nu poate oferi mai multe informaṭii. Din acest motiv, nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare.

Ultimele investiṭii anunṭate ȋn licitaṭiile deschise sunt estimate la 260 de milioane de lei pentru reamenajarea spaiilor verzi și a locurilor de joacă din 34 de locaii din Sectorul 5! De pildă, amenajarea unui spaiu de 5.000 mp este estimată la peste 18 milioane de lei - e drept că se va face și un ... patinoar! Și nu va fi singurul - ideea de a face cât mai multe patinoare în Sectorul 5 nu a fost abandonată, doar amânată.