17 percheziţii au avut loc în prima parte a zilei de joi în primării din mai multe părți din ţară, fiind vizate finanţările obţinute din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii pentru proiectele dezvoltate de autorităţile locale.Fostul șef al Comisiei Naționale de Prognoză și al Fondului de Dezvoltare și Investiții (FDI), Ion Ghizdeanu, este vizat de o anchetă de fals legată de alocarea unor împrumuturi pentru autoritățile locale.

Despre Ghizdeanu se spunea ca este omul lui Dragnea și al lui Vâlcov. El este suspectat că ar fi falsificat o serie de documente pentru alocarea de fonduri din Fondul de dezvoltare către autorităţile locale.

În acest dosar, poliţiştii din județul Olt au făcut 6 percheziţii la sediile unor primării şi ale unor firme din județ, oamenii legii având informații că autorităţile locale au cumpărat mobilier urban, dar nu l-au şi primit. Potrivit Poliţiei Olt, se fac cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal într-un dosar penal deschis pentru abuz în serviciu.

Din primele cercetări, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2009-2016, trei primării din județul Olt ar fi plătit aproximativ 220.000 lei pentru mobilier urban, dar că obiectele nu au fost livrate în totalitate. Trei persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt pentru a fi audiate.