În această dimineaţă, procurorii DNA fac percheziții la Spitalul de Urgență Florească din București, conform G4Media.ro. Se pare că ancheta îl vizează pe medicul Mircea Beuran, fost șef al Secției de chirurgie, în ultimii 20 de ani.

Conform surselor citate, procurorii investighează o posibilă luare de mită.

Mircea Beuran a fost eliberat de la șefia secției de chirurgie în ianuarie, după ce s-a aflat că o pacientă a fost arsă în sala de operație și a murit. Medicul a fost ministru al Sănătății în guvernul Năstase.

Imediat după izbucnirea scandalului, ministrul Victor Costache a trimis corpul de control al Ministerului Sănătăţii pentru a investiga cazul.

Raportul realizat după decesul femeii, arată că ”incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”, iar ”Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”.

Tot în ianuarie, Mircea Beuran a pierdut alegerile pentru un nou mandat de președinte al Senatului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, în fața lui Dragoș Vinereanu.