Despre Cosmin Gheorghiu (foto stanga) nu se poate spune că este un “penal” ȋn sensul clasic al cuvȃntului. Deocamdată nu sunt informaţii că ar fi implicat ȋn vreun proces civil sau penal. Ȋn acest moment, el a pierdut bătălia cu administraţia Firea, dar nu şi războiul. El are contractul suspendat ȋn Primăria Capitalei, dar i s-a făcut loc la Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov, unde este plătit fără să se ocupe de ceva.

Cosmin Gheorghiu a fost adus de Sorin Oprescu ȋn Primăria Capitalei ȋn 2009 de la RATB. Ca orice RATB-ist cu funcţie el este PSD-ist şi nu poate fi aruncat niciunde pentru incompetenţă. Imediat ce a descins ȋn primărie a fost ȋnscăunat director executiv Direcţia Utilităţi Publice. Ȋn sarcina lui cădea coordonarea activităţii RADET, a RATB şi alte lucrări publice, cum este pasajul Ciurel, care ştim cum au ajuns. Despre Gheorghiu colegii nu-şi amintesc să fi avut o faptă pozitivă profesională sau umană. Dimpotrivă, el este văzut ca un incompetent sadea. Ȋn perioada cȃnd Mădălin Dumitru (director general Direcţia Generală Infrastructură) era cercetat de DNA şi arestat, Gheorghiu a fost pus de Orprescu pe funcţia de director general.

Este plin de el, arogant, răzbunator şi ȋşi bate joc de subalternii care nu au pile. Nu prea e iubit de cei din subordine, cu excepţia privilegiaţilor şi gaşca lui. Nu este un profesionist, dar e la butoane şi la ciolan pentru că are spate.Aşa ȋl caracterizează colegii din Primăria Capitalei.

Alt primar, aceleaşi obiceiuri

La instalarea lui Firea cu gaşca ei ȋn 2016, Cosmin Gheorghiu nu părea să fie ȋn graţiile primăriţei. Nici nu i se permitea să se apropie de ea, deşi era titular pe postul de director executiv Direcţia Utilităţi şi provizoriu director general. Gheorghiu avea acces doar la consilierii personali ai primăriţei şi lucra mai mult cu Speranţa Cliseru. El este genul de director care semnează orice i se pune sub nas şi vine “de sus”. Deşi Gheorghiu ar vrea să pară o victimă a actualei administraţii, doar cȃnd este cazul, el a rămas un privilegiat oportunist, care profită ȋn continuare. Oricum nu face nimic, simulează şi ȋşi pune subalternii să-i facă treaba şi ȋşi arogă meritele dacă iese bine, altfel arunca vina pe cel mic, mai spun colegii săi. Ei nu au uitat gestul făcut de Gheorghiu, cȃnd a abuzat de spaţiul destinat “bucătăriei” de la etajul 11, locul unde mȃncau circa 50 de oameni. Cu tupeu şi nesimţire Gheorghiu a ȋnchis cu cheia acel spaţiu ca să nu aibă acces alte persoane.

Bogat fără să muncească

Din declaraţia de avere reiese că este membru plătit ȋn două consilii de administraţie: din 2017, la Compania Municipală Ȋntreţinere Arbori şi Spatiul Verde Bucureşti (conform HCGMB 137/2017) şi la NUFĂRUL SA.

Pentru a face loc oamenilor lui Firea, ȋn 2017 directorul executiv titular de la Direcţia Transporturi, Florin Legea, un individ de aceeaşi categorie cu Gheorghiu a fost detaşat forţat la Poliţia Locală tot ca director. Ulterior, Gheorghiu a fost pus temporar director executiv la Direcţia Transporturi. Ȋn cele din urmă, Legea a plecat definitiv şi postul la Transporturi a ajuns vacant, dar nu pentru Gheorghiu, ci pentru Mihai Teodoresscu de la RATB.

Ȋn februarie 2018, prin HCGMB 84/2018, s-a schimbat organigrama, Gheorghiu era titular director executiv la Direcţia Utilităţi, iar postul de director adjunct s-a desfiinţat.

Astfel că, la Direcţia Utilităţi directorul executiv adjunct Magdalena Iuga (alt personaj interesant) a ajuns Şef Serviciu, iar Gheorghiu şi-a păstrat postul de director la Utilităţi. Din această “bătălie" a cȃştigat Iuga, iar ȋn august 2018, Gheorghiu a fost forţat să plece. El are ȋnsă contractul suspendat, spun oamenii, nu a plecat de tot, doar nu e prost. Locul de director la Utilităţi este ocupat de Iuga.

Din septembrie 2018, postul vacant de director executiv a fost ocupat prin concurs de Mihai Teodorescu adus de la RATB, care-şi oferă serviciile lui Adrian Iordache şi altor “prieteni”.

Din 2018, lui Gheorghiu i s-a facut loc la Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov, unde, se spune pe surse, s-ar ocupa de iluminat, dar ȋn fapt este plătit fără să mişte un deget. fără să presteze vreo activitate. Este şmecher, fără scrupule, bogat şi a căzut mereu ȋn picioare.

Daca are contratul suspendat pe o perioadă, el se poate ȋntoarce pe postul de director executiv la Directia Utilităţi. Trebuie doar să revină gaşca lui la putere, ne-au spus surse din Primăria Capitalei.