Adrian Iordache, (foto dreapta), director executiv la Direcţia Juridic, este unul dintre cei mai longevivi angajaţi din Primăria Capitalei, va fi cercetat de DNA. Culmea, el nu a fost “agăţat” de DNA Bucureşti, deşi existau destule motive, ci de DNA Piteşti. Sursele noastre spun că, ȋn curȃnd, ȋncepe marele spectacol al “penalilor” din Primăria Capitalei.

Pe surse, am aflat că Iordache este suspect ȋn dosarul Gicu Deaconeasa, pentru trafic de influenţă ȋn dosarul unor terenuri care aparţin lui Deaconeasa. Procurorul de caz Daniela Lupu, şef DNA Piteşti, a descoperit că implicaţiile afacerii ar duce pȃnă la Vȃlcea. Pe scurt, Adrian Iordache a fost turnat de Deaconeasa, care este la “studii” de vreo 10 ani. Acestuia i s-a promis o reducere a pedepsei dacă dezvăluie legăturile pe care le-a avut la Primăria Capitalei. Gurile rele mai spun că aceasta ar fi răzbunarea fostului deputat PDL, Cătălin Teodorescu, care a fost membru al comisiei ANRP ȋn 2011, şi ar fi dat avize pozitive ȋn retrocedări dubioase.

Adrian Iordache a mai fost implicat ȋn afaceri cu terenuri ȋn Feteşti, localitatea sa natală, dar, cel puţin deocamdată, dosarul este ţinut la sertar.


Ce ştie toată primăria

Arogant şi plin de el, şeful de la Juridic este complet nepopular printre colegi. Nici cu presa el nu a fost mai amabil şi fugea de camerele de luat vederi şi de aparatele foto cȃt putea de repede. Motivul invocat era “am copii şi nu....”. Pȃnă la urmă, el nu a mai putut fugi de poze, iar de copii uită repede cȃnd este vorba de afaceri. Sub anonimat, mai mulţi angajaţi din primărie ne-au spus că el deţine controlul ȋn contractele cu casele de avocatură şi ”este protejat”. Colegii din Primăria Capitalei dpun că “se are bine” cu directorul Mihai Teodorescu, şeful Direcţiei Transporturi. Adrian Iordache ar deţine o firmă de construcţii şi apelează la Teodorescu pentru a obţine autorizaţii de acces pentru a intra cu camioanele gratuit ȋn zona centrală a Bucureştiului. Mai mult, el este suspectat că ar deţine cel puţin o parte din Complexul Marimar, fiind văzut cum căra aparate de fitness ȋn urmă cu 10 ani. “Este cel mai mare torţionar ȋn viaţă, ar omorȋ-o şi pe mă-sa numai să parvină. Nu are scrupule, este lipsit de caracter...un nenorocit, este caracterizarea făcută de colegii săi de muncă. Ca jurist nu pare să fi performat, dar marea calitatea a lui Adrian Iordache este fofileala. Adesea, presa a notat şi falsitatea declaraţiilor sale de avere. Deşi are datorii de 597.000 de lei, scadente ȋn 2023 şi 2046, el nu declară investiţii personale, plasamente sau autoturisme. Iordache are doar un apartament cumpărat ȋn Bucureşti ȋn 2016, restul sunt moşteniri de familie. Nici măcar salariul soţiei nu l-a trecut ȋn declaraţia de avere, gurile rele spun că ar fi divorţat. Potrivit declaraţiei de avere din 2017, document înregistrat la registratura instituţiei sub numărul 654, din data de 13 iunie 2017, acesta a menţionat, la capitolul bunuri imobile, a căror valoare depășește 3.000 de euro fiecare, și bunuri mobile înstrăinate în ultimele 12 luni, că, în cursul anului 2016, a înstrăinat o casă de locuit, în baza unui contract de vânzare-cumpărare, încasând în urma acestei tranzacţii suma de 275.000 de euro. Despre omisiuniles-ar putea scrie multe, dar la fel de interesantă este ascensiunea profesională a acestuia.

Legături interesante şi periculoase

Adrian Iordache este unul dintre cei mai vechi și cei mai importanţi funcţionari din Primăria Capitalei. El a obţinut diplome de licenţă la Academia de Poliţie “Al. Ioan Cuza” şi la Universitatea Spiru Haret ȋn 1999. El s-a angajat aproape imediat la Juridic” încă de pe vremea lui Viorel Lis, a avansat profesional pe timpul lui Traian Băsescu, a fost un apropiat al lui Adriean Videanu, dar și ai lui Sorin Oprescu.

Iordache a rămas șef la Juridic” și sub mandatul Gabrielei Firea, fiind numit, anul acesta, în primăvară, în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al nou-înfiinţatei SC Compania Municipală Energetică SA.

Surse din Primăria Capitalei precizează că Adrian Iordache este nașul de cununie al unui alt consilier juridic din instituţie, Daniel Ghioca. Acesta din urmă este membru al grupării de afaceri patronată de familia Andreei Paul Vass și de Ion Petre, partener de business cu Dorin Cocoș și Alexandru Bittner.

Adrian Iordache a fost implicat în afacerea Constanda - Parcul Bordei - Satul Francez, în expropierile de la Pasajul Basarab și în alte afaceri controversate derulate în ultimii 15 ani la nivelul Primăriei Capitalei. De curȃnd, el a devenit prietenul Mirelei Ercuţă, (foto centru), condamnată penal pentru evaziune fiscală. Potrivit unui document recent al Administraţiei Funcţionarilor Publici, ea trebuie urgent demisă, dacă Primăria Capitalei nu vrea un nou proces. Despre toate acestea, ȋn partea a doua a “PENALII din curtea Gabrielei Firea”.