Surpriză în topul încrederii acordate de bucureșteni potențialilor candidați la Primăria Capitalei. Conform unui sondaj CURS, actualul primar, Gabriela Firea, are cea mai mare cotă de încredere pentru un nou mandat la Primăria București. Pe locul al doilea în încrederea locuitorilor orașului se află fostul președinte Traian Băsescu, urmat de Nicușor Dan.


40% dintre respondenții sondajului consideră că Gabriela Firea este cea mai potrivită să conducă Primăria Capitalei încă 4 ani. O surpriză este și ocupantul locului doi, Traian Băsescu, care a declarat că ia în considerare o nouă candidatură la primăria pe care a condus-o înainte de a deveni Șeful Statului. Băsescu obține 29% din încrederea Bucureștenilor.

Pe locurile următoare se situează Nicușor Dan (26%), Rareș Bogdan (23%), Vlad Voiculescu (22%), Victor Ponta (19%) și Violeta Alexandru (6%).

Actualul primar general înregistrează și cea mai mică diferență între părerile nefavorabile și cele favorabile, de doar 16 procente, în timp ce restul potențialilor candidați înregistrează diferențe mult mai mari, potrivit sondajului.

În ciuda opiniilor împărțite privind candidatul ideal, bucureștenii par a fi de acord cu privire la genul candidatului. 61% dintre respondenți consideră că nu este important daca primarul general este femeie sau bărbat, în timp ce 23% consideră că mai potrivit ar fi un bărbat.

Potrivit sondajului, principalele 3 probleme cu care se confruntă bucureștenii sunt: poluarea/salubrizarea ineficientă – 19%, aglomerația – 13%, situația din grădinițe/școli – 12%.

Sondajul a fost realizat în perioada 23 ianuarie - 6 februarie pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți la domiciliul acestora la un nivel de încredere de 95% cu o marjă de eroare de plus/minus 3%.