La aproape 3 ani jumătate de când și-a ȋnceput mandatul de primar al Capitalei, Gabriela Firea vrea să ia măsuri ȋmpotriva traficului din București.

Primăria a organizat luni un comandament pentru fluidizarea traficului ȋn perioada Sărbătorilor de iarnă. Conform primăriței, ȋn această perioadă traficul se intensifică, ȋn oraș, cu până la 25%, inclusiv din cauză că mulți oameni - bucureșteni sau din zone limitrofe - ies la cumpărături pentru zilele libere.

Măsura propusă de Gabriela Firea este ca autobuzele să poată circula pe linia de tramvai, astfel ȋncât să rămână mai mult loc pe șosele pentru mașinile personale. Ea susține că va propune Parlamentului să modifice Codul Rutier pentru a putea implementa această măsură.

"Codul Rutier trebuie să fie modificat, am făcut și mai facem solicitări către Parlament. Toate autobuzele să poată circula pe linia de tramvai, ca ȋn alte orașe europene", a precizat Gabriela Firea, ȋn timpul ședintei de comandament.

Reprezentantii Companiei Municipale de Managementul Traficului SA au explicat, anterior, pentru Ziare.com că testează un sistem prin intermediul căruia semafoarele inteligente să fie sincronizate ȋn așa fel ȋncât să le permită mijloacelor de transport ȋn comun să circule mai repede.

Adică, acolo unde este posibil, semafoarele să dea verde mijloacelor de transport ȋn comun, reducând astfel timpul de așteptare al acestora, ȋn intersecții.