PNL a anunțat deja o parte dintre candidații pentru primăriile importante din țară.

La București, candidatul în care partidul își pune toată încrederea rămâne Nicușor Dan.


"Bucureștiul are dreptul la o nouă șansă, avem o șansă de a transforma Bucureștiul într-o adevărata capitală europeană. Această șansă este în Nicușor Dan, în PNL și în toate celelalte forțe politice de dreapta care îi susțin candidatura", a declarat Ludovic Orban.


Liberalii au validat deja cea mai mare parte a candidaților, întrucât în unele județe încă se desfășoară sondaje de opinie, iar abia după finalizarea acestora se vor stabili candidaturile.

"Biroul Permanent National al PNL a validat cea mai mare parte a candidaților la funcția de primar și de președinte de Consiliu Județean. Nu am validat candidaturile în câteva județe: In Bihor, de exemplu. Nu pentru ca Bolojan nu ar fi candidatul care de departe are șansa de a câștiga cu un scor zdrobitor, dar mai avem în derulare un sondaj pentru a stabili cel mai bun candidat la CJ.

De asemenea, nu am validat în județele unde se poartă negocieri cu alte formațiuni politice, cum ar fi Galați, Maramureș, Brăila și este necesar pentru a putea valida candidații să se ajungă la o formulă politica de colaborare cu partidele de dreapta, astfel încât să maximizăm șansele de a câștiga și în aceste județe", a explicat președintele liberalilor.

Printre candidaturile validate se numără: Nicușor Dan la Primăria Capitalei; Sergiu Bilcea, candidat la Primăria Arad; Emil Boc pentru Primăria Cluj-Napoca; Vergil Chițac la Primăria Constanța, Nelu Popa la Reșița; Nicolae Robu la Timișoara; Florin Oancea la Deva; Dan Drăgulin la Călărași, Stena Ilie la Primăria Tulcea, Ioan Turc la Bistrița, Costel Soptica - președinte CJ Botoșani, Costel Alexe - președinte CJ Iași și Mihai Chirica la Primăria Iași.


Ludovic Orban a mai menționat că restul candidaturilor sunt în curs de finalizare, iar restul organizațiilor județene au la dispoziție 2 săptămâni pentru a definitiva procedurile în acest sens.