După ce Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectaţi de fenomene meteorologice nefavorabile, Ludovic Orban acuză legislativul de lipsă de responsabilitate. Conform premierului, astfel de legi generează cheltuieli pentru care nu există resurse bugetare.

„Parlamentul iar a mai făcut o nefăcută. A trecut o lege și trebuie să avem grijă. Trebuie să stăm tare în șa, pentru că în fiecare săptămână Parlamentul ne mai toarnă câteva reglementări în care ne mai generează cheltuieli pentru care nu mai există resurse. Parcă vor să ducă România în stare de a nu mai putea să facă față plăților. Un asemenea gest de iresponsabilitate... Încercați să fiți mai activi în comunicarea publică, să prevenim toate năzdrăvăniile astea, să oprim populismele astea care ne generează o situația în care foarte greu vom putea face față obligațiilor generate în Parlament”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că legea la care Premierul face referire nu va putea fi aplicată, deoarece reprezintă o schemă de ajutor de stat şi nu are acceptul Comisiei Europene.

Premierul a cerut parlamentarilor PNL să atace legea la CCR.