În curând, orice turist ar putea petrece câteva zile de relaxare în oaza de lux construită de fostul baron PSD, Liviu Dragnea, pe insula Belina. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a vizitat „insula lui Dragnea” și a constatat că zona are un potențial turistic ridicat. Așadar, este posibil ca după lămurirea situației juridice, fostul complex de protocol care deservea exclusiv înalți oficiali ai partidului, să fie introdus în circuitul turistic.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a mai declarat că toate construcțiile aflate pe insulă au fost ridicate fără autorizație.

"După doi ani de tergiversări, preluarea insulei Belina și a Brațului Pavel de către stat este aproape finalizată. Astăzi am fost pentru prima dată pe insula Belina, unde am găsit un complex de protocol, retras de ochii lumii, destinat unor privilegiați din PSD. Pe lângă heliport era o unitate de cazare și tot felul de anexe.

Au construit ilegal, fără autorizație de construcție. Tot. De la unitatea de cazare, până la anexe și pontoane. Nu au avut autorizații de construcție, nu au respectat reglementările de mediu în vigoare. Clădirile vor fi inspectate tehnic, iar în urma unei analize pe care o vom face cu colegii de ANAR vom lua o decizie cu privire la destinația viitoare a acestei zone. (...) Are un potențial turistic ridicat", a declarat ministrul Alexe.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că Agenția Națională Apele Române va prelua în administrare, de la Consiliul Județean Teleorman, Insula Belina.