Duminică, la convenția Pro România a avut loc o adevărată paradă a PSD-iștilor. Gabriela Firea și chiar președintele social democraților, Marcel Ciolacu, au urcat pe scenă și l-au lăudat pe Ponta.

”Sper că au trecut acele vremuri când erai chemat la ședința de partid, după un scenariu și roluri bine stabilite. Știți (despre ce vorbesc). Vă salut și vă îmbrățișez. Am acceptat din prima secundă invitația dl Ponta pentru că a fost premierul cel mai performant pe care l-a avut România, în ultimii ani, și nu trebuie să ne fie rușine să recunoaștem. Să vedem unde am greșit”, a fost declarația Gabrielei Firea.

Primarul Capitalei a mai spus și ea că își dorește o alianță cu Pro România, dacă nu se poate la nivel național, atunci măcar la București. A lăsat de ȋnțele că eventuale detalii tehnice urmează a fi discutate.

Și Marcel Ciolacu a avut un discurs similar.

”Știu că sunt mulți colegi care nu vor o alianță cu Pro România, știu că și dintre dvs sunt unii care nu vor alianță cu PSD. Vă respect opinia și nu o pun înaintea unor ambiții ale mele și ale lui Ponta, dar nu ați vrea să îi întrebăm și pe români ce vor?” , a spus Ciolacu.

A subliniat, la fel ca Firea, că Ponta ”a fost un premier bun”.

”Mă uit în sală și văd în primele rânduri foști colegi. Îmi vin în minte cuvintele mamei mele, când mai întârziam pe afară, ne spunea <<Hai, treceți acasă!>>. Acum ceva vreme nici nu aveam voie să vorbim. Se pare că am depășit aceste probleme”, a completat Ciolacu.

La Convenţia Pro România au mai participat, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dar și actorul Mircea Diaconu.