Un cod portocaliu de furtună cu fenomene periculoase a pus stăpânire, duminică seară, pe Capitală. Pentru aproximativ o oră a căzut grindină, străzile au fost acoperite de şuvoaie şi, din cauza rafalelor puternice de vânt, mai mulţi copaci au fost doborâţi peste maşini. Oamenii spun că ăsta e bilanțul real al primăriței și se întreabă ce s-ar întâmpla la un cutremur.

După un soare arzător care toropea orașul, cerușl Capitalei s-a acoperit de nori negri. Vântul a început să bată cu putere şi nu a durat mult până când ploaia şi vijelia şi-au intrat în drepturi. Rafalele de vânt au măturat tot ce le-a ieşit în cale, iar arbori bătrâni s-au prăbuşit la pământ.

furtuna_1
Pe Bulevardul Magheru sau pe Kiseleff, copacii s-au prăbușit, blocând circulația.

În Piaţa Presei Libere, un copac a căzut peste un autobuz cu pasageri. În autobuz se aflau 6 persoane, plus şoferul. Ei tocmai ajungeau la final de cursă. Din fericire, o singură persoană a fost rănită uşor, s-a lovit practic în momentul în care copacul a căzut peste mijlocul de transport în comun.

Pompierii au fost nevoiţi să intervină şi pe un alt bulevard din Sectorul 1. Aici, un arbore a căzut peste linia tramvaiului 41, închisă temporar, iar circulaţia maşinilor a fost îngreunată.

Din cauza furtunii, şuvoaiele de apă au inundat şi câteva străzi din oraş.

Porţiuni din bulevardul Mihai Bravu au ajuns să arate mai degrabă ca un lac. Canalizările au refulat, iar pe şosea apa măsura şi 10 centimetri.

De efectele furtunii nu a scăpat nici Aeroportul Henri Coandă. Şi aici vântul puternic a făcut pagube.

În total, în numai o oră, ca urmare a codului portocaliu pompierii au intervenit pentru degajarea a 25 de copaci căzuţi pe carosabil, dar şi peste şase maşini.