Israelul a anunțat că un vaccin oral pentru coronavirus va fi gata în foarte scurt timp, însă testarea va dura luni întregi.

Institutul Migal Galilee, finanțat de stat, lucrează de 4 ani la un vaccin care ar putea fi personalizat pentru diferite virusuri, așa că acest proces a fost derulat imediat după apariția COVID-19.

Vaccinul israelian pentru coronavirus va intra în testare în „câteva săptămâni”, dar nu va fi disponibil timp de luni, din cauza procesului lung de testare și aprobare, a declarat un membru al echipei de dezvoltare. Noul vaccin este oral și poate fi administrat adulților și copiilor și ar putea „transforma această boală într-o răceală foarte ușoară”.

Oamenii de știință din Toronto au izolat ceea ce ei numesc „agentul responsabil pentru focarul continuu de COVID-19”. Echipele de cercetare de la Sunnybrook Health Sciences Center, Universitatea din Toronto și McMaster University au făcut anunțul după „o colaborare cu rezultat rapid” într-un laborator din Ontario. Acest lucru va ajuta cercetătorii să dezvolte eficient teste diagnostice, tratamente și vaccinuri.