Premierul desemnat Ludovic Orban a confirmat vineri într-o conferință de presă că luni, 10 februarie, va transmite Parlamentului solicitarea de învestire a noului guvern.

”Luni am convocat la ora 10 conducerea PNL și după decizia BPN vom înianta către Birourile permanente ale Parlamentului lista guvernului și programul de guvernare, urmând ca, în conformitate cu regulamentul camerelor, parlamentul să programeze plenul la care să dă votul de învestire în termen de 15 zile” a spus Orban.

Din acel moment, va începe să curgă și termenul de 60 de zile prevăzut de Constituție pentru ca președintele să poată dizolva Parlamentul, dacă acesta va respinge cel puțin două solicitări de învestitură.

Potrivit surselor G4Media, se pare că Ludovic Orban va transmite Parlamentului aceeași listă de miniștri ca și ȋn cabinetul de până acum și un program de guvernare actualizat.

”Nu a existat o discuție legată de schimbarea vreunui ministru. La actualizarea programului de guvernare se va ține cont de ceea ce s-a realizat și vor fi consolidate obiectivele și măsurile pentru ceea ce urmează strict anul acesta”, au mai spus sursele G4Media.

De altfel, premierul a spus chiar de ieri, înainte de consultările de la Cotroceni, că este foarte mulțumit de echipa guvernamentală.

”În ce mă privește, sunt foarte mulțumit de echipa guvernamentală, miniștrii sunt oameni cinstiți, competenți, muncitori, dedicați serviri interesului public și au avut realizări spectaculoase în toate domeniile de activitate. Din punctul meu de vedere, putem continua în aceeași formulă. Sigur, luni vom avea o reuniune a Biroului Executiv în care vom lua decizia legată de componența Guvernului, de programul de guvernare”, a spus, ieri, Orban.

Social democrații au anunțat deja că vor contesta la desemnarea lui Orban ca premier.