Ȋntre 7 și 9 ianuarie, Ludovic Orban va efectua prima sa vizită externă de lucru, ȋn calitate de Premier, la Bruxelles. Potrivit unui comunicat al Guvernului, el se va întâlni cu oficiali europeni și NATO.

Ȋn prima zi a vizitei, premierul Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu Charles Michel, președintele Consiliului European, urmată de o serie de întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene. Printre ei se numără Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, precum și Johannes Hann, comisar pentru buget și resurse umane.

Pe 8 ianuarie, prim-ministrul Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu David Sassoli, președintele Parlamentului European, urmată de o conferință comună de presă.

Totodată, va participa la reuniunea grupului PPE din Parlamentul European.

“Tot în cursul zilei de 8 ianuarie, șeful Executivului român va avea întâlniri cu lideri politici din Parlamentul European, respectiv cu Manfred Weber, președintele grupului PPE, precum și cu lideri ai altor grupurilor parlamentare. Programul include și o întâlnire cu europarlamentarii români, care va avea loc la sediul Reprezentanței Permanente a României la UE.”, se arată ȋn comunicatul Guvernului.

Ȋn cea de-a treia zi a vizitei la Bruxelles, Orban se va ȋntâni cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Și după această ȋntrevedere vor fi declarații comune de presă.

“Vizita la Bruxelles include, totodată, întrevederi ale prim-ministrului Ludovic Orban cu Donald Tusk, președintele Partidului Popular European, și Antonio Lopez Isturiz, secretarul general al Partidului Popular European, la sediul PPE”, mai informează Guvernul.

Joi, 9 Ianuarie, premierul se va vedea și cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, dar și cu Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO.