După anunțul lui Ponta, Ludovic Orban spune că îi este greu să-i înțeleagă atitudinea Pro România. ”Sincer, nici nu mi-aș dori să guvernez alături de Victor Ponta”, a spus Orban.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat miercuri că îi este greu să înțeleagă refuzul lui Victor Ponta de a vota învestirea guvernului liberal, subliniind că ”cine nu votează guvernul PNL e de fapt cu PSD și cu Dăncilă și se face co-responsabil la păstrarea ilegitimă a acestui guvern și devine responsabil pentru inexistența unui guvern care să ia măsuri extrem de importante”.

El a menționat că sunt peste 25 de parlamentari cu care a purtat discuții și despre care crede că ar putea vota guvernul.

Principalele declarații ale premierului desemnat:

- Mi-e greu să înțeleg această atitudine a Pro România. Pe de o parte participi la vot la moțiune, pe de altă parte nu votezi guvernul

- Mă așteptam la această poziție, aceasta nu înseamnă că șansele nu rămân în picioare

- Continuăm discuții individuale cu parlamentari din PSD și independent

- Lucrurile sunt foarte simple: cine nu votează guvernul PNL e de fapt cu PSD și cu Dăncilă și se face co-responsabil la păstrarea ilegitimă a acestui guvern și devine responsabil pentru inexistența unui guvern care să ia măsuri extrem de importante

- Formula cu care ne prezentăm e rezultatul discuțiilor cu mai mulți parteneri care au fost alături de noi la moțiune, parteneri cu care am fost în opoziție

- Sincer nu mi-aș dori să guvernez alături de Ponta

- Ponta e de stânga, crede că trebuie să se poziționeze astfel, că i-ar dăuna să voteze un guvern PNL. Personal pot înțelege argumentele, dar nu le pot accepta.

- Sunt peste 25 de parlamentari cu care am purtat discuții și care cred că ar putea vota guvernul.

- Voi propune președinților (Parlamentului – n. red.) calendarul de învestitură cât mai rapid: luni Birouri Permanente Reunite, marți audierea miniștrilor, miercuri plen de învestitură.

- Mă îndoiesc că niște partide care vor să mai facă politică ar putea comite un gest atât de penibil prin boicotarea procedurală sau absența de la votul de învestitură. Ar fi imatur și iresponsabil.

- Continuăm discuțiile cu partenerii din PMP.

- PNL e în parteneriat cu președintele Românie și normal că ne consultăm cu președintele, cu siguranță va cunoaște lista miniștrilor