Premierul desemnat, Ludovic Orban, i-a anunțat joi pe liderii PSD să „nu mai tragă de timp” privind investirea noului guvern. Celor care vor să se instaleze definitiv pe funcții în aparatul central al guvernului vor fi oricum dați afară prin reorganizare.

„Nu mai trebuie să tragă de timp, nu mai trebuie să aștepte până se finalizează concursurile, degeaba se finalizează concursurile, oricum prin reorganizarea ministerelor și prin reorganizarea altor entități ale administrației publice, le fac degeaba, oricum le fac în afara legii. Trebuie să înțeleagă că nu mai pot să se cramponeze de putere în acest stil rușinos și penibil pe care orice român îl condamnă astăzi”, a declarat Orban, joi, avându-I alături de liberalii propuși ca miniștri.

Orban a menționat anterior că noul Guvern va da, imediat după instalare, o ordonanță de urgență privind reorganizarea guvernului. Noul guvern va avea numai 16 ministere.

„Este inclus în programul de guvernare că ne dorim un audit profesionist, serios, care să scoată la iveală problemele din sistem și să genereze soluții de îndreptare în fiecare minister. V-o spun din capul locului că intenția mea e să reorganizăm fiecare minister. Am și optat pentru o formula cu doar 16 ministere. Vom analiza pe fiecare agenție, autoritate, care e cea mai bună structură organizatorică”, a subliniat Orban.