Vigilență maximă. Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice au demarat verificări ale dosarelor depuse de 8 candidați care ar fi prezentat semnături false pentru a candida la prezidențiale. Cercetările sunt urmare a plângerii BEC.

Opt candidați la președinția României au intrat în atenția poliţiştilor de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice.

Poliția a demarat verificări ale dosarelor candidaților care ar fi prezentat semnături false pentru a candida la prezidențiale, aceștia riscând să primească de la 3 luni la 2 ani de închisoare cu executare dacă vor fi găsiți vinovați pentru fals în acte. Biroul Electoral Central (BEC) a comunicat că a făcut plângere împotriva mai multor candidați la alegerile prezidențiale, aceștia fiind acuzați că au depus semnături false de susţinere.

„Luând în considerare cele reținute în motivarea Deciziilor Biroului Electoral Central privindu-i pe candidații Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală), Miron Cozma (candidat independent), Maria Minea (Partidul Românilor Patrioți de Pretutindeni), Cătălin Sorin Ivan (Partidul Alternativă pentru Demnitate Național), Sebastian Constantin Popescu (Partidul Nouă Românie), Alexandru Cumpănașu (candidat independent), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc), Bobby George Marius Pănescu (candidat independent), în sensul că s-a constatat un număr semnificativ de semnături, prezentate că aparțînând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, de natură de a influența îndeplinirea condiției legale referitoare la numărul minim de susțînători de 200.000, membrii BEC au înțeles să sesizeze organele de urmărire penală cu privire la verificarea împrejurimilor de fapt care au stat la baza constatărilor menționate în cuprinsul Deciziilor BEC indicate anterior”, a transmis BEC .