Raluca Turcan a fost propusă pentru funcia de președinte al Camerei Deputailor de către PNL, PMP și USR. Anunul a fost făcut chiar de către deputatul liberal, alături de alături de Dan Barna, liderul USR, și de Eugen Tomac, președintele PMP.

Nu mai vorbim de orgolii, ci de obligaia pe care o avem. Pentru a putea avea șanse de reușită trebuie să existe un efort comun al partidelor de opoziie. În sensul acesta am plecat împreună cu colegii mei, Dan Barna și Eugen Tomac, de la o serie de responsabilităi faă de cetăenii României. În primul rând vorbim despre corectarea prevederilor pe justiie. Este obligatoriu să transpunem recomandările Comisiei de la Veneia. Am plecat de la ideea că trebuie să facem dreptate cetăenilor din diaspora. De aceea e nevoie de o susinere în Parlament, a afirmat Raluca Turcan.

Comisia Juridică a adoptat două proiecte de hotărâre privind vacantarea funciei de deputat și președinte al Camerei Deputailor a lui Liviu Dragnea, după ce liderul PSD a fost condamnat la închisoare. Deputaii urmează să ia act de aceste hotărâri în plen, iar partidele vor veni cu propuneri pentru noul președinte al Camerei Deputailor.
De cealaltă parte, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că PSD-ALDE vor avea o propunere comună pentru funcia de președinte al Camerei Deputailor.