Aspirantul la cursa electoralã localã pentru funcţia de primar general, liberalul Ciprian Ciucu, face apel la partidele de opoziţie pentru sprijinirea unui singur candidat. Lipsa de performanţã a actualei primãriţe şi administrarea catastrofalã a Capitalei în ultimii doi ani şi jumãtate sunt cel puţin douã motive pentru care Firea ar trebui sã iasã din viaţa publicã. Ciucu a identificat şi alte motive.

În măsurătorile sociologice Gabrielea Firea, așa nemerituoasă cum o știm, stă încă foarte bine, cel puțin raportat la contraperformanța pe care o realizează și la halul în care arată orașul nostru.
Sunt două cauze care au dus la acestă situație:
1. PR-ul deșănțat pe care îl practică, controlararea cu fonduri ale primăriei a unor importante media și folosirea bugetului primăriei pentru diferite pomeni electorale (vezi vizitele din Grecia, de la mare, bani de biciclete etc.);
2. Disocierea de PSD. Cu toate că este PSD-istă până în măduva oaselor, promovată de PSD, cu multe funcții înalte la activ în PSD, are o rețea politică construită pe PSD, s-a delimitat de Liviu Dragnea, jucând cartea “independentului”, metodă folosită și de Sorin Oprescu în trecut, cu mare succes.

În București, PSD stă, pe toate măsurătorile, foarte prost. Paradoxal, G. Firea stă foarte bine, fiind prima cu undeva la 33% intenție de vot. Pentru că nu este percepută ca fiind PSD, este din același material cu Dragnea.

În ceea ce privește cumpărarea cu contracte a unor canale media (vezi cazul companiei de Agrement care pe 2018 a avut un contract de 600.000 euro pentru pubicitate) nu prea avem ce face, Curtea de Conturi fiind singura în măsură să facă ceva.

Dar în ceea ce privește alăturarea Gabrielei Firea de PSD, trebuie să o spunem tare și răspicat, cu toții mereu, până ce toți bucureștenii vor înțelege că GABRIELA FIREA ESTE PSD, Gabrieala Firea este PSD, este psd...

Oamenii trebuie să înțeleagă că Gabriela Firea este un produs al PSD și al școlii dan_voiculesciene, acum, până nu va fi prea târziu.