În cele 4 mandate de primar la sectorul 2, Neculai Onţanu a retrocedat peste 300 de hectare de teren. Astfel, sectorul a rămas fără terenuri publice pe care să poată fi construite parcări, creşe sau grădiniţe, dezvăluie actualul viceprimar, Dan Cristian Popescu.

„Onțanu a fost primar aproape 4 mandate. Nu a terminat ultimul mandat pentru că a fost reținut de procuratură. A fost 16 ani primar și acest lucru își spune cuvântul. A tot fost reales pentru că dădea fasole cu cârnați, doctorate, grade militare și ce mai dădea dânsul. Ce îi reproșez eu lui Onțanu este că ne-a lăsat fără teren public în sector. Au plecat din administrarea sectorului 2 peste 300 de hectare de teren. Date prin diverse retrocedări, cu drepturi cumpărate, cu tot felul de artificii, pentru care a fost și reținut într-unul dintre cazuri.

La sectorul 2 nu mai găsim teren să facem o grădiniță, o creșă, parcări. Peste tot, printre blocuri, unde au găsit o bucată, le-au dat la retrocedări, au retrocedat tot. Nu știm dacă toate au fost retrocedate ilegal. Am transmis în 2016 toată arhiva retrocedărilor către DNA pentru a vedea tot ce s-a întâmplat acolo. Pare prea mult ca un sector să rămână fără terenuri publice, în afară de drumuri sau o parte dintre parcuri”, a declarat liberalul Dan Cristian Popescu la emisiunea Gândul LIVE.

În aceste condiţii, de acum încolo, primăria sectorului nu poate decât să recurgă la cumpărări de terenuri sau expropieri pentru a continua să se dezvolte.

„Noi am fost nevoiți să cumpărăm de la diverse persoane terenuri din curțile școlilor sau grădinițelor pentru a păstra curțile întregi. Vom fi obligați să facem expropieri pentru a face parcări sau parcuri, nu avem o altă variantă. Sigura șansă pentru dezvoltare va fi legată de expropiere”, a mai spus Dan Cristian Popescu la aceeaşi emisiune.

Dacă Onțanu ar candida şi anul acesta la al cincilea mandat de primar, nu ar mai avea nicio șansă, consideră Popescu, candidat din partea PNL pentru primăria de sector.

“Am auzit și eu că dl Onțanu ar intenționa să candideze, nu e o informație relevantă pentru alegerile de la sector. Și-a făcut un partid, are niște procese, nu urmăresc ce face dânsul. Oamenii aleg ce doresc, eu am arătat ce pot face, Onțanu a arătat în 16 ani ce nu a putut face, sau ce a făcut. Din sondaje, reiese că Onțanu nu reprezintă niciun pericol, nu are nicio șansă să câștige Primăria”, a conchis DCP.