Un fond de investiţii din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, este interesat să cumpere clubul de fotbal Dinamo Bucureşti. Arabii i-au trimis o scrisoare de intenţie acţionarului principal, Ionuţ Negoiţă.

Cele două condiţii pe care dinamoviştii trebuie să le respecte pentru a finaliza această tranzacţie sunt obţinerea licenţei de Liga 1 pentru sezonul 2020-2021 şi rămânerea echipei în prima Ligă, în sezonul următor.

"Suntem încântaţi să vă informăm că Abu Dhabi Business Development este interesat să achiziţioneze FC Dinamo Bucureşti (92,3% din acţiunile totale), în concordanţă cu strategia noastră de dezvoltare pentru regiune.

Suntem conştienţi de condiţiile comerciale actuale pentru preluarea pachetului menţionat anterior şi suntem pregătiţi să evaluăm anul fiscal, precum şi să analizăm diligenţele legale şi comerciale efectuate de reprezentanţii noştri. Conform prognozei noastre, aprobarea internă necesară poate dura aproximativ două luni. În plus, trebuie să reţineţi că, pentru a încheia tranzacţia, va trebui să obţineti licenţa de Liga 1 pentru sezonul 2020-2021 şi asigurarea activităţilor operaţionale de zi cu zi. De asemenea, este necesar ca Dinamo să rămână în Liga 1 sezonul următor.

Recent, grupul Abu Dhabi Business Development a finalizat procesul achiziţionării clubului Charlton Athletic, echipă din liga secundă a Angliei”, se arată în scrisoare.

Conform descrierii pe care şi-o fac pe site-ul adbd.ae, Abu Dhabi Busines Development “este un grup de companii din Orientul Mijlociu, cu expertiză locală și viziune globală. În ultimii zece ani, am căutat și am dezvoltat oportunități interne și internaționale pentru a maximiza comerțul transfrontalier într-o gamă largă de industrii și a oferi investiții în clase de active multiple și variate. Vom lua în considerare toate oportunitățile, fie că este vorba de investiții, parteneriat sau tranzacție directă și nu avem nicio restricție asupra sectorului sau poziţionării geografice”.