Una dintre măsurile adoptate de Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, în plină pandemie a fost reducerea numărului curselor autobuzelor STB și trimiterea în șomaj tehnic a angajaților Societății de Transport.

Așa cum era previzibil, acest lucru a dus la autobuze și mai aglomerate și la călători care nu doar că nu pot respecta distanțarea socială, dar stau chiar lipiți unul de altul.

Au apărut în spațiul public fotografii în care se vede cum peste 50 de persoane s-au înghesuit într-un autobuz STB de pe linia R446 Gruiu-Piața Presei. Pozele au fost făcute, miercuri dimineață, în jurul orei 6.30.

Călătorii spun că, de când a fost declarată stația de urgență, autobuzele au devenit și mai aglomerate, mai ales la primele ore la dimineții.

„Dintre cei 11.000 de angajaţi ai STB, 2.000 vor intra în şomaj tehnic. Asta înseamnă că vor primi doar 75% din salariul pe care până la această dată îl aveau, conform contractului colectiv de muncă, urmând că numărul acestora să nu mai crească. Este o situaţie generată de numărul scăzut de călători pe care compania îl are acum”, a declarat marți pentru Agerpres viceprimarul capitalei, Aurelian Bădulescu.

De la începutul stării de urgență, pentru reducerea cheltuielilor, parcul auto al STB a fost redus cu 40%, iar dintre cei 11.000 de angajați, 2.000 vor intra în șomaj tehnic.