Premierul Ludovic Orban a răspuns luni criticilor venite din partid și din afara acestora la adresa miniștrilor din guvernul pe care îl conduce. Orban a declarat că este mulțumit de activitatea celor pe care i-a ales pentru a pune în aplicare programul de guvernare şi că aceştia sunt oameni corecţi, cinstiţi şi muncitori.

"Sunt foarte mulţumit de activitatea miniştrilor. Eu i-am evaluat într-o perioadă destul de lungă, sunt oameni a căror carieră, al căror background profesional este greu de pus în discuţie, sunt oameni corecţi, oameni cinstiţi şi oameni muncitori, oameni care fac tot ce depinde de ei ca să fie realizat programul de guvernare şi să îmbunătăţească funcţionarea domeniilor pe care le coordonează. Sunt foarte mulţumit de activitatea miniştrilor", a spus Orban la Palatul Parlamentului, întrebat dacă este mulţumit de modul în care comunică miniştrii, având în vedere că au fost liberali care i-au criticat pe unii dintre ei.

Orban a mai menționat că îi încurajează pe membrii cabinetului să discute cu presa și să răspundă la întrebări, atunci când au lucruri importante de comunicat.


"Eu greşesc că stau oricât e nevoie pe orice fel de întrebare, pe orice fel de subiect. În mod normal, un ministru trebuie să comunice şi aşa i-am sfătuit: atunci când au de comunicat lucruri importante, proiecte de lege, lansarea de programe, semnarea de contracte, subiecte precise. Şi pe subiecte controversate. Nu a fugit nimeni de presă şi de fiecare dată vi s-a dat răspuns la orice fel de întrebare", a afirmat el.

Premierul a abordat și situația scandalului de presă din ultimele zile în care a fost implicat ministrul sănătății, Victor Costache, care continuă să profeseze în calitate de chirurg și după preluarea portofoliului la sănătate."Toţi cei care vor să fie operaţi de domnul doctor, un renumit chirurg, îşi exprimă ei preferinţa de a fi operaţi de către domnul ministru. El nu operează în zilele de muncă, ci în cele de weekend. Dacă a existat probabil o urgenţă şi a fost solicitat în mod expres şi nu exista alt medic chirurg, probabil a luat decizia, dar trebuie verificate toate informaţiile astea. Eu cred că salvarea vieţii sau sănătatea pacienţilor pe care îi operează domnul ministru al Sănătăţii sunt foarte importante. Ca atare, atât timp cât nu există niciun fel de incompatibilitate sau conflict de interese între poziţia de ministru pe care o are şi calitatea de chirurg care operează, care chiar salvează oameni, nu am de ce să am vreun reproş la adresa domniei sale", a completat Orban.

Recent, în presă a apărut informația conform căreia Victor Costache, ministrul Sănătății, și Horațiu Moldovan, secretar de stat, continuă să lucreze ca medici la doua spitale private și după ce au ajuns în funcții de demnitate publică.